Aestas Consulting

FORÆLDRE & Pårørende

Er du forældre eller pårørende til en ung der ikke altid træffer de bedste valg for dem selv? Her kan i som forældre eller pårørende modtage vejledning i håndteringen af udsatte og kriminalitetstruede unge

Kontakt

Aestas Consulting

Når vi er unge og der er store følelser på spil, kan vores forældre være de sidste vi har lyst til at dele med!

Sidder du tit med følelsen af magtesløshed når det kommer til dit barn? Følelsen af ikke at være i kontrol og ikke vide hvad han/hun render rundt og laver?Følelsen af at dit barn ikke vil lukke dig ind? Måske kan du sidde fredag aften og være bange for at telefonen ringer? Måske har du et barn der ikke helt kan finde sin plads og som du er tvivl om hvor langt vil gå for at finde den?

Det kan være sindsygt hårdt at være forældre til en ung, der på den ene eller anden måde ikke kan finde sin plads. Tankerne om hvor de søger hen og hvad de fortager sig kan give en helt ondt i maven. For hvad laver vores unge når de ikke er sammen med os og ikke vil dele deres følelser? Det er nok meget forskelligt, men fælles kan være at de nok alle sammen finder samhørighed et sted hvor andre unge måske sidder med de samme følelser. 

 

aestas consulting

Vores unge hører kun sjældent hvad vi konkret siger, men vær opmærksom på at de ser og spejler sig i alt hvad vi gør!

Ungdomskriminalitet

Langt de fleste unge i Danmark begår ikke kriminalitet, men der er dog stadig en kerne af de unge som deltager i kriminelle aktiviteter. I 2020 blev 42.351 unge mellem 15-29 år dømt for overtrædelses af straffeloven. Heraf er 33.537 mænd og 8.814 er kvinder. Men hvorfor vælger vores unge at gå den vej i livet? Det kan der være mange svar på, nogle gør det måske for spændingens skyld mens andre søger fællesskab, andre søger måske anerkendelse eller vil bare gerne tilhøre en gruppe. Årsagerne kan være mange og lige præcis derfor er det vigtigt at finde ud af hvad der gør sig gældende for den enkelte. 

Alkohol

Hvis vi ser på alkohol i et Europæisk perspektiv, ligger Danmark i den klart højeste ende i forhold til hvor tidligt vores unge begynder at drikke. Faktisk er den gennemsnitlige debutalder i Danmark helt nede på 13 år. Hertil er det væsentligt at rette et fokus mod, at første gangs kriminalitet for unge, tit og ofte, sker i forbindelse med alkohol. Dette kan forekomme logisk da alkohol som bekendt slører vores sanser og danner et uhensigtsmæssigt grundlag for vores dømmekraft. Men hvad kan vi så gøre? Efter min erfaring er noget af det mest effektive vi kan gøre at vende blikket indad. Med det mener jeg at vi ved at reflektere over vores enge alkoholvaner og stille skarpt ind på hvordan vi bruger alkohol, kan skabe en sundere norm vores unge og deres tilgang til alkohol. 

 

Du er det vigtigste forbilled 

“Vær den rollemodel du ønsker dit barn skal spejle sig i”

Alexandra Sommer, indehaver af Aestas Consulting

kontakt

Alexandra Sommer
+45 53 66 55 97
kontakt@aestas-consulting.dk